22 augusti 2020
10:00

HOVSLÄTTS IK

Referat: IK VISTA - HOVSLÄTTS IK

Första matchen för höstsäsongen på hemmaplan och robotorna som tjänstgjort på A-planen hade verkligen sjort skäl för sin lön. Mattan fick välförtjänt beröm av motståndarnas ledare innan match, ja även bollarna höjdes till skyarna av de till synes morgonpigga ledarna från dagens motståndare Hovslätts IK. Ett motstånd som vi i våras spelade oavgjort mot trots stort spelövertag från spelarna i Vista. Men historia är inget man kan vila sig mot när det kommer till idrott vilket skulle visa sig tydligt.

1:a halvlek
Matchen började med slantsingling, något som också ledde till att gästerna valde att byta planhalva. Något som hemmaspelarna inte varit med om förut och kanske något de sprang och tänkte på när Hovslätt drog igång första halvlek i ett rasande tempo. Ett fint passningsspel ledde till att det stod 0-1 innan första minuten var spelad. Hemmaspelarna fick aldrig riktigt grepp om bollen utan tvingades gång på gång stå emot anfall efter anfall vilket tyvärr ledde till ett par mål till i baken. Det var först efter 16-17 minuter som hemmaspelarna kunde etablera lite anfallsspel och pressade ner gästerna, vilket ledde till att Vide G jobbade fram bollen och serverade Viggo ett par meter utanför straffområdet. Viggo hade god på sig och placerade in bollen i målvaktens högra hörn. Det var dock en klen tröst då gästerna redan hunnit göra fyra mål och första halvlek slutade således 1-4.

2:a halvlek
Till andra halvlek försökte vi att trycka på hur vi skulle agera i försvarsspelet, något som tyvärr inte ledde till någon scenförändring. Hovslätt fortsatte sitt raka, effektiva spel med precisa passningar och välplacerade avslut. Längst bak stred Alexander tappert, ofta ensam mot två motståndare, men inte ens han kunde förhindra att några bollar rullade in. Här är undertecknad lite osäker på hur många bollar som faktiskt släpptes in men uppskattar att det stod 1-10 efter två halvlekar.

3:e halvlek
Resultatet till trots var inte hemmaspelarna alltför uppgivna när sista tredjedelen av matchen blåstes igång. Matchbilden var ungefär densamma, även om Hovslätt kroknade lite då de bara hade en avbytare med sig. Vi fick återigen se en hel del mål, varav hela tre kom från hemmalaget. Först tryckte Vilgot in bollen efter en finfin passning från Tim inne i straffområdet. Jonathan ökade på hemmalagets målskörd med sin pantenterade vänsterslägga och Pelle forcerade in bollen som efter VAR-granskning ansågs vara precis över linjen. Att bortaspelarna gjorde sex mål i halvleken är bara en parentes i sammanhanget. Efter slutsignalen delade bortalaget ut ett grönt kort för Fair Play till en av spelarna i IK Vista och det var Elias som välförtjänt fick ta emot kortet. Läs mer om Grönt Kort här.

Sammanfattning
Vi kan konstatera att vi mötte ett helt annat Hovslätt på hösten än vi gjorde i våras, vilket bekräftades av deras ledare dsom beräattade att ingen av de som spelade i våras var med i dagens match. Hovslätt spelade mycket bra och tillät inte eleganterna från Vista att hålla i bollen några längre perioder. Trots det fullföljer alla matchen utan att gnälla, vilket är mycket hedervärt! Extra eloge till Alexander som svarade för ett stort antal räddningar i matchen. Det finns lite att jobba på under veckan som avslutas med bortamatch mot Norrahammar på söndag, då vi hoppas ha ett revanschsuget gäng på planen i det gamla brukssamhället.